Kenmerken
 • Vraagprijs:
  € 795.000,- k.k.
 • Soort woonhuis:
  woonboerderij, vrijstaande woning
 • Status:
  verkocht
 • Aanvaarding:
  direct
 • Bouw
 • Bouwjaar:
  1910
 • Woonoppervlakte:
  306 m²
 • Perceeloppervlakte:
  4820 m²
 • Inhoud:
  2647 m³
 • Aantal kamers:
  6
 • Aantal slaapkamers:
  5
 • Verkocht

  Boekhorstlaan 10, LOCHEM

  Buitenkans; op deze locatie is het mogelijk om al je dromen te verwezenlijken!

  Gelegen in buurtschap Klein Dochteren, ten westen van Lochem en ten zuiden van de Berkel ligt deze karakteristieke en zeer ruime woonboerderij aan de Boekhorstlaan. Deze woonboerderij heeft een woonoppervlakte van maar liefst 531 m2 en bevindt zich op een zeer royaal perceel met een oppervlakte van maar liefst 4820 m2.

  Het geheel is gebouwd als boerderij ‘Schulenberg’ in 1910 met aangrenzende stallen en een op het zuiden gelegen bostuin met meerdere schuren.

  De woning is telkens functioneel verbouwd en nu is het tijd voor een drastische verbouwing naar de huidige eisen en maatstaven. Door het loslaten van de bestaande indeling zijn de mogelijkheden talrijk. Met zoveel vierkante meters is er heel veel ruimte voor alle woonfuncties en kun je je fantasie de vrije loop laten voor alle woonwensen. Daarnaast is het realiseren van bijvoorbeeld een B&B, een mantelzorgwoning, een atelier- of werkruimte hier ook heel goed mogelijk. 

  Het geheel is nabij de Lochemse Golfclub en op slechts 15 minuten fietsen van het centrum van Lochem gelegen.

  De boerderij: 

  Bij binnenkomst via de zijdeur kom je direct het woongedeelte binnen. Prachtige oude gebinten in combinatie met een scala aan toevoegingen die er in de loop van de jaren zijn aangebracht. De kachel en de stalen trap springen direct in het oog, licht, hoogte en openheid. De keuken aan de voorzijde heeft een fantastisch uitzicht over de velden en aan de achterzijde zijn openslaande deuren naar het terras en de tuin. Via de trap bereik je de entresol met een loopbrug naar de slaapkamer aan de voorzijde, voorzien van wastafel en toilet. Aangrenzend aan de grote leefruimte op de begane grond bevinden zich nu bijruimtes en voorraadkasten. De doorgang naar de naastgelegen oude stal is een hal met deur naar de tuin, toegang tot de badkamer met wastafel en douche en apart toilet. Onder de tweede kap bevindt zich de deel met mooie gebinten en authentieke onderdelen. Aan de achterzijde was de oorspronkelijke woning van deze boerderij, met eigen voordeur, woonkeuken, meerdere slaapkamers met originele elementen, hoge plafonds en een badkamer met wastafel en douche.

  Perceel:

  De tuin is een echte bostuin, besloten door vele mooie oude bomen maar tevens met prachtige doorkijkjes en vergezichten. Volop privacy en ruimte voor verschillende doeleinden met de vele schuurtjes die er zijn.

  Aan de noordzijde is het weidse uitzicht prachtig naar het Landhuis ‘De Boekhorst’, deze is in 1845 gebouwd voor de geoloog Winand Carel Hugo Staring, een zoon van de dichter mr. A.C.W. Staring van de Wildenborch. 

  De kavel is uniek en prachtig gelegen, met verbouwmogelijkheden maar ook zeer geschikt voor nieuwbouw, geheel naar eigen inzicht. Hier kunnen dromen waarheid worden. Er kan hier gebouwd worden met de grootte van de bestaande omvang van maar liefst 2647 m³! 

  Bijzonderheden

  - Bouwjaar: 1910

  - Woonoppervlakte: 306 m², overig inpandige ruimte: 308 m², externe bergruimte: 219 m²,

    perceeloppervlakte: 4820 m². Inhoud: 2647 m³.

  - Fantastische locatie met privacy en prachtige vergezichten

  - Verwarming en warm water middels CV-combiketel (Remeha, 2021)

  - Energielabel F

  - Nieuwbouw is ook heel goed mogelijk op deze prachtige kavel!

  - Deze woning zal per inschrijving worden verkocht, Uw inschrijving dient uiterlijk dinsdag 12 juli 2022 voor 12:00 per e-mail te zijn ontvangen op het volgende adres: info@pikeurmakelaars.nl

   

  Aanvaarding: op korte termijn mogelijk

   
  lees meer +
  Brochure downloaden
  Boekhorstlaan 10 - LOCHEM
  Aankoop H. Postelweg 17 te Lochem We hebben Bjorn ervaren als heel betrokken en deskundige makelaar. Voordat wij gingen bezichtigen was hij al gaan kijken of de schuur wel groot...
  H. Postelweg 17 te Lochem
  93
  Verkocht Emmastraat 44 te Lochem Erg vriendelijk. Een aanrader voor iedereen! Bjorn is eerlijk en duidelijk en zeker niet duur....
  Emmastraat 44 te Lochem
  97
  Verkocht Tobias Asserplein 8 te Lochem Heb de gehele verkoop-periode zeer goed contact ondervonden, ...
  Asserplein 8 te Lochem
  90
  Klanten vertellen want uw mening telt!

  Wij zijn trots op de recensies die we van al onze klanten en relaties krijgen. Trots en blij omdat ze bevestigen dat we weten wat we doen en dat ook goed doen; namelijk hoogwaardige kwaliteit en service in onze dienstverlening leveren.